FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER $75!

Märzen exclusief verkrijgbaar!

Selected by ME - Eichhofen

Selected by ME - Märzen

    Selected by Me - Märzen

Märzen of ook Festbier genoemd.

We hebben de hand weten te leggen op een bier in deze traditionele Beierse bierstijl : Märzen (Festbier)

Aangezien dat er in de zomer niet gebrouwen mocht worden vanwege enerzijds brandgevaar en anderzijds een grotere kans op infecties werd er in de maand maart een bier gebrouwen waarbij het stamwort gehalte en ook enigszins het alcohol percentage verhoogd werd. Hierbij werd ook het aandeel hop vergroot.

Dit Märzenbier werd, en wordt nog steeds,  opgeslagen in de natuurlijke kelders en vroeger gekoeld werden met natuurijs afkomstig uit nabij gelegen wateren of vijvers bij/van de brouwerij. Selected by ME -eichhofener_festbier

Het in maart als laatste gebrouwen sterker / voller bier was het langst houdbaar en werd dus ook als laatste gebruikt. De brouwers hadden natuurlijk voor het nieuwe brouwseizoen weer vaten nodig en dus werd er een festiviteit georganiseerd om het in maart gebrouwen bier te verkopen, het huidige Oktoberfest. Hier werd dus origineel een Märzen geschonken.

Märzen of Festbier is dus dezelfde stijl.

INTERESSE?

Neem contact op met SELECTED BY ME  – Maarten Tegenbosch

( 06 – 27047004) of Eric Kaelen (06 – 39766700)

 Selected by ME - Holzfass Voor de liefhebbers is dit bijzondere bier ook te verkrijgen in 20 ltr houtlook vaten. Deze vaten kunnen op de tradtionele methode middels een “Zapfbesteck” getapt worden.

 

 

 

 

 

 

Selected by ME -Bierbanner

 

 

Share this post
  , ,


Nog even geduld - binnen een paar weken gaan we online!!! Sluiten