FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER $75!

Helles Lager – Eichhofener

Selected by ME

Helles_eichhofenerWie vandaag de dag in Beieren een bier bestelt, krijgt een “Helles” – en dat al meer dan 120 jaar.

De eerste proefbrouwsels van deze biersoort, dat wij vandaag de dag kennen als Helles, werd in 1893 door de Spaten Brauerei in München gebrouwen. Deze innovatie was een antwoord op het in Bohemen sinds 1842 gebrouwen Pilsener,  dat toen aan een ongekende opmars in alle trendy metropolen van Europa bezig was, zo ook in dé bierstad München waar destijds het Beiers Donker de dienst uitmaakte.

Begin 19de eeuw was “Lagerbier” het synoniem voor alle stevige bieren van lage gisting bieren die met een stamwortgehalte van 11 tot 14 procent gebrouwen werden. In Engeland gebruikt men deze benaming nog steeds. Het alcoholgehalte van deze bieren schommelt tussen 4,6 en 5,6%.

Helle Lager bieren zijn minder sterk gehopt dan de pilsner typen en hebben een wat zoetere smaak. Qua kleur zijn ze lichtgeel – vanwaar ook de benaming “Helles vandaan komt.

Ondanks dat de krachtige Lagerbieren in de door hop gedomineerde pilsener bieren een geduchte concurrent hebben is het ze toch gelukt een trouwe schare aan fans te ontwikkelen en te behouden. In Beieren wordt “das Helle” al bijna gezien als eerste levensbehoefte dat bij de meeste maaltijden gedronken wordt.

INTERESSE?

Neem contact op met SELECTED BY ME  – Maarten Tegenbosch ( 06 – 27047004) of Eric Kaelen (06 – 39766700)

Share this postNog even geduld - binnen een paar weken gaan we online!!! Sluiten